Båt

Renovering av propellrar

Aluminium, rostfritt och brons

Har du gått på grund eller fått en skada på din propeller?

Vi kan hjälpa dig att få din propeller tillbaka till nyskick, oavsett fabrikat, leverantör eller ålder. Visste du att en hel och balanserad propeller minskar bränsleförbrukning, slitage på motorn och axlar samt oftast ger den där extra knopen på topphastighet? 

Upplever du vibrationer i båten kan detta vara ett tecken på att propellern behöver riktas. Propellern i sig kan se hel och fin ut men genom att kontrollera riktningen på bladen kan vibrationerna försvinna.

Upplever du att bryggrannen har en bättre båt än du? Konsultera oss för att räkna ut vilken är den mest optimala propellern för just din båt behöver du inte byta båt, detta gäller för raka axlar.


Vad kostar detta då?

Vi har en vision om att renoveringen av en propeller skall kosta halva priset av priset att köpa en ny. Däremot kan de gömma sig sprickor i godset vilket innebär att vi måste se propellern innan vi kan ge ett pris för just din renovering. Vi kontaktar dig alltid om det dyker upp komplikationer under arbetet. Det gör att du hela tiden vet vad slutpriset kommer att bli.

BÅT

Prislista

Alla propellrar behöver kontrolleras innan pris kan lämna. Är propellern i för dåligt skick för att renoveras hjälper vi dig hitta en ny.

Aluminium

Aluminium propellrar är den vanligast typen av propeller. Fördelen med en aluminiumpropeller är att den kan rädda motorn och axlar vid en grundstötning eftersom aluminium är mjukt gods och ger efter. För större och tyngre båtar kan en aluminiumpropeller vara för mjuk och därmed tappar man hastighet och det tar längre tid för båten att plana.

Från 900 SEK

Rostfri

Rostfria propellrar blir kraftigare än en aluminiumpropeller och ger dig bättre acceleration och toppfart.

De är dyrare i inköp men har en högre hållbarhet. Bränsleförbrukningen kommer minska genom att den inte flexar som ett mjukare material gör.

3bladig från 1000 SEK
4bladig från 1300 SEK

Brons

Bronspropellrar är vanligast till tunga båtar och halvplanande motorbåtar. Brons- och Nibralpropellrarna är väldigt lika till utseendet men blandningen i Nibralpropellrarna gör att den är betydligt hårdare klarar betydligt högre tryck.

Från 1000 SEK

Skädda

Skäddans funktion är framförallt att hjälpa till att stabilisera propellerns kraft i sidled men även hjälpa till med styrningen vid låg fart samt skydda propellern. En skadad skädda kommer inte kompensera dessa krafter och det finns risk att båten kastar i akten. 

Från 1500 SEK
Båt

Övrig Svetsning

Har du behov av annan typ av svetsning på din båt kan du alltid höra av dig till oss.